AYNI GÜN STOKTAN GÖNDERİM
%100 ORJİNAL ÜRÜN
AJİKİNG Kırobo Akr-602Mh 184 Cm Kamış (Pe2-4) 200 Gr JİG KAMIŞI
Kırobo Akr-602Mh 184 Cm Jig Kamışı (Pe2-4) 200 Gr
Jig kamışı olarak tasarlanmış bu kamış 200 gr atara sahip ve 184 cm boyundadır. Jigging yöntemi ile sarıkuyruk, sinarit,akya, orfoz ve orkinos gibi balıkları yakalayabiliriz. Vertical (dikey) ve Horizontal (yatay) jigging tekniklerinde kullanıma müsaittir.
Jigging Tekniği ile Balık Avı (Seğirtme Tekniği)
Türkçemize seğirtme olarak çevrilmiş olan jigging yöntemi tekneden veya bottan yapılan bir balık avı tekniğidir.Bu tekniğin detaylarına geçmeden önce kıyıdan balık avlama teknikleri arasında olan shore jigging yöntemi ile karıştırılmaması konusunda uyarıda bulunmak gerekir.
Tekniğe adını veren jig; metal bir suni balık türüdür. Temel amaç jiginizi dibe indirip belli bir ritim ile sarım yaparak dipte veya orta suda bulunan balıkları yakalamaktır. Jigging yöntemi ile sarıkuyruk, sinarit,akya, orfoz ve orkinos gibi balıkları yakalayabiliriz.
Vetical Jigging (Dikey Seğirtme)
Dikey seğirtme tekniği genel itibarı ile jigi tekneden serbest düşüşe bırakarak dibe inmesini beklemektir. Dikey seğirtme esnasında önce jigin dibe inmesini bekleriz. Jig dibe indikten sonra çeşitli sarım hızları ve çeşitli olta aksiyonları vererek jigi yüzeye doğru 15-20 metre çekerek tekrar dibe inmesini sağlarız. Bu en temel dikey seğirtme yöntemidir.
Horizontal Jigging (Yatay Seğirtme)
Yatay seğirtme yaparken jigimizi jig kamışı ile tekneden açığa veya kıyıya doğru ileri atarız. Jigi serbest düşmeye bıraktıktan sonra ise farklı sarım hızları ve kamış aksiyonları vererek jigi yüzeye doğru 15-20 metre çekerek tekrar serbest düşmeye bırakırız. Belli bir süre bu işlemi uyguladıktan sonra jigi tekneye alarak aynı işlemi tekrarlarız. Yatay seğirtme yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta suyun faklı derinliklerini taramaktır.